Myyri ja Munni

Loppuunmyyty

Sinituuli Viljanen

suomi, 2021, ISBN 978-952-69355-8-4

Kovakantinen, 40 sivua, 3+, painettu: Otavan Kirjapaino Oy

Ihastuttava tarina yrittämisestä, uusien asioiden opettelemisesta ja harjoittelemisesta, onnistumisesta ja epäonnistumisesta, harmituksesta ja riemusta sekä ystävyydestä ja toisen kannustamisesta.

Myyri on löytänyt metsästä hienon punaisen ämpärin ja alkaa heitellä siihen kiviä ystävänsä, Munnin, kanssa. Myyri onnistuu heti ensiyrittämällä heittämään kiven ämpäriin, mutta Munni ei onnistu, vaikka hän yrittää ja yrittää. Se alkaa harmittaa ja kiukuttaa Munnia. Suutuspäissään Munni heittää kiven päin puunrunkoa, josta se kimpoaa hänen päähänsä. Myyri nauraa Munnin vahingolle, ja Munni lähtee suuttuneena pois. Munni käpertyy harmissaan pesäkoloonsa ja päättää, ettei aio enää ikinä heitellä kiviä ämpäriin. Ei hän kuitenkaan onnistuisi.

Myös Myyrillä on paha mieli. Hän ei olisi saanut nauraa Munnille. Myyrin pitää mennä pyytämään ystävältään anteeksi. Lisäksi hänellä on jotain kerrottavaa. Mutta mitä? Entä leppyykö Munni? Ja suostuuko hän vielä yrittämään kivien heittelemistä ämpäriin?

Sinituuli Viljanen on lastenkirjailija, jonka kirjojen aiheet saavat inspiraationsa hänen perheensä todellisista arkisista tapahtumista. Myyri ja Munni on hänen kuudes kirjoittamansa ja kuvittamansa lastenkirja. Ajatus tarinaan syntyi hänen lastensa leikistä, jossa toinen lapsista ei heti osannut ja siitä harmistuneena päätti, ettei aio yrittää enää ikinä uudestaan. Myyri ja Munni -tarina kannustaakin yrittämään, vaikka ei heti onnistuisi. Sillä eihän voi oppia ja onnistua, jos ei edes yritä.

0,00 € 17,90 €