Pippa Pippuri

Pippa Pippuri on Sinituuli Viljasen kirjoittaman Pippa Pippuri -satusarjan pieni, pippurinen lapsi, joka kiukustuu helposti, jos asiat eivät mene hänen mielensä mukaan. Kun Pippa Pippuri kiukustuu, hän polkaisee jalkaansa ja huutaa:
- Pippuri minut valtaa. Nyt tarvitaan taikaa!

Sillä silloin polkaisu pysäyttää kaiken hänen ympäriltään, ja kun kukaan ei huomaa, Pippa Pippuri polkaisee uudestaan jalkaansa ja matkaa omaan, keltaiseen satumaahansa. Sillä satumaassaan Pippa Pippuri saa tehdä, mitä hän haluaa, ja siellä hänen kiukkunsa vähitellen katoaa.

Pippurinen Kustannus julkaisi satusarjan ensimmäisen sadun, Pippa Pippuri ja keltainen mekko, painettuna kirjana marraskussa 2019. Nyt kirjoja on ilmestynyt kohta jo kahdeksan ja äänikirjoja kolme.

Pippa Pippuri on tuttu myös Pikku Kakkosen Satuaarteista, Yle Areenasta, josta löytyy viisi Pippa Pippuri -äänisatua. Pippa Pippuri ja keltainen mekko -satu löytyy myös e-kirjana Iltasatu.orgista.

Pippa Pippuri -sadut käsittelevät ja sanoittavat hauskalla tavalla harmituksen ja kiukun tunteita. Satujen aiheet ovat saaneet inspiraationsa todellisista arkisista tapahtumista, joihin on lisätty ripaus taikaa ja mielikuvitusta. Sadut on suunnattu noin 3-vuotiaasta eteenpäin.

Pippa Pippuri on noin 5-vuotias, temperamenttinen lapsi, joka rakastaa keltaista, keinumista ja satumaa-vierailuja. Vaikka Pippa Pippuri kiukustuukin helposti, niin satumaassaan hän myös yleensä leppyy yhtä nopeasti, ja kun satumaasta palaakin iloinen lapsi, Pipan perhe saa taas kerran hämmästellä, mitä ihmettä Pippa Pippurin kanssa oikein tapahtui. Pipan perheeseen kuuluvat äiti, isä ja pikkuveli, Pikkupippuri. Satumaassa Pipalla on ystävinään kaksi ampiaista, Sokeri ja Siirappi, sekä poika nimeltään Hugo Hunaja.

Pippa Pippuri löytyy myös Facebookista.

"Pippa Pippuri on saanut inspiraationsa omista 4- ja 6-vuotiaista lapsistani ja meidän perheemme arkisista tapahtumista. Ajatus Pippa Pippurista sai alkunsa eräänä epäonnisena, mutta hyvin inspiroivana päivänä, jolloin toinen lapisistani kiukustui minulle. Kiukku alkoi todella nopeasti, mutta yhtä nopeasti se myös loppui. Tämä synnytti idean pienestä, pippurisesta lapsesta ja satumaasta, jossa saisi tehdä juuri niin kuin halusi ja jossa kiukku katoaisi. Tästä ajatuksesta lopulta muotoutui Pippa Pippuri. Pippa ja Pipan tarina ovat matkan varrella muuttuneet, mutta ilman sitä kiukkua ei olisi Pippaa."

-Sinituuli Viljanen, Pippa Pippuri -satusarjan kirjoittaja