Pippa Pippuri

Pippa Pippuri on Sinituuli Viljasen kirjoittaman Pippa Pippuri -satusarjan pieni, pippurinen lapsi, joka kiukustuu helposti, jos asiat eivät mene hänen mielensä mukaan. Kun Pippa Pippuri kiukustuu, hän polkaisee jalkaansa ja huutaa:
- Pippuri minut valtaa. Nyt tarvitaan taikaa!

Sillä silloin polkaisu pysäyttää kaiken hänen ympäriltään, ja kun kukaan ei huomaa, Pippa Pippuri polkaisee uudestaan jalkaansa ja matkaa omaan, keltaiseen satumaahansa. Sillä siellä on taikaa ja siellä kiukku katoaa.

Pippurinen Kustannus julkaisi satusarjan ensimmäisen sadun, Pippa Pippuri ja keltainen mekko, painettuna kirjana marraskussa 2019.

Pppa-kirjoja on ilmestynyt yhdeksän ja äänikirjoja kolme.

Pippa Pippuri on tuttu myös Pikku Kakkosen Satuaarteista, Yle Areenasta, josta löytyy viisi Pippa Pippuri -äänisatua. Pippa Pippuri ja keltainen mekko -satu löytyy myös e-kirjana Iltasatu.orgista.

Pippa Pippuri -sadut käsittelevät ja sanoittavat hauskalla tavalla harmituksen ja kiukun tunteita. Satujen aiheet ovat saaneet inspiraationsa todellisista arkisista tapahtumista, joihin on lisätty ripaus taikaa ja mielikuvitusta. Sadut on suunnattu noin 3-vuotiaasta eteenpäin.

"Pippa Pippuri on saanut inspiraationsa omista lapsistani ja meidän perheemme arkisista tapahtumista. Ajatus Pippa Pippurista sai alkunsa eräänä päivänä, kun toinen lapisistani kiukustui minulle. Kiukku alkoi todella nopeasti, mutta yhtä nopeasti se myös loppui. Tämä synnytti idean pienestä, pippurisesta lapsesta ja satumaasta, jossa saisi tehdä juuri niin kuin halusi ja jossa kiukku katoaisi. Tästä ajatuksesta lopulta muotoutui Pippa Pippuri. Pippa ja Pipan tarina ovat matkan varrella muuttuneet, mutta ilman sitä kiukkua ei olisi Pippaa."

-Sinituuli Viljanen, Pippa Pippuri -satusarjan kirjoittaja